2011. március 11., péntek

Pipacsvirágom /részlet/

Az átkozott sorompó persze megint akkor ereszkedett le, pont három kocsival az orrom előtt, amikor rohannom kellett. Pillanatok alatt várakozó autósor kígyózott a hátam mögött, Kiszálltam. Meleg május volt, eső utáni ragyogás. A sorompótól nem messze árok, a partja tele frissen nyílott égőpiros pipaccsal.
A reggeli nap melegen tűz. Elsétálok az árokig. Az első szál pipacsot csak megszokásból tépem le. Még gyűrött a szirma, kisimítom, zsenge tűz az egész elröppeni készülő virág. A zöld szár szúrós és erős, tartja keményen a leheletfinom szirmokat, mintha össze se tartoznának, mintha semmi közük nem lenne egymáshoz. És mégis egy tánc az egész virág. Egy eskü, egy fogadalom, sikoltó, finom szemérmes gyönyör ez az apró útszéli gyom. Lázadó, szerelmes virágok. Pipacsok… egy egész pipacsmező.

Schäffer Erzsébet

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem S.E. kedves írásait, és most ez a dal hozzá, jól kezdődik a nap!

    VálaszTörlés
  2. Ó! De szeretem!
    Te mindig meg tudsz lepni:)
    Pihentető, szép napokat kívánok , kedves Moha!

    VálaszTörlés
  3. Egyetlen útszéli pipacs mosolyt varázsol az arcomra, talán azért, mert gyermekkoromtól fogva legkedvesebb virágaim közé tartozik.
    Nagyon szép ez a pipacsos gondolat, drága Moha!
    Nagyon szeretek nálad lenni.
    Ölellek szeretettel.Magdi

    VálaszTörlés
  4. Pipacsok

    Pipacsok megtalállak titeket
    ha el is bújtok a sok gaz mellett
    Árnyékban is lángol
    naptól lopott vörös színetek
    Este is beragyogjátok a kék eget
    nem halványulnak szirmaid színei
    országúton réten
    ti maradtok a kedvencem!

    Köszönöm Drága Moha!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Márta, igen, nekem is egyik kedvencem Ő, és rokonérzetű gondolatai, hidd el nagy örömöt okoztál azzal, jól érezted itt magad, köszönöm, hogy itt vagy és voltál!
    Legyen szép estéd!

    VálaszTörlés
  6. Szia Arozika!

    De boldog vagyok, hogy tetszett, régóta motozott bennem ez a pár sor, miért is vártam vele, nem igen tudom :)bár Te tudod legjobban, akkor és ott megszületik a gondolat, vagy bevillan a sor, aminek fel kell kerülnie, olyan nagyon benne van épp az ember lelkében :)
    KÖSZÖNÖM, hogy újra itt voltál!
    Pihentető álmokat!

    VálaszTörlés
  7. Drága Magdi, én pedig nagyon szeretem, ha itt vagy és olyat találsz, ami közel áll Hozzád, vagy amely gondolat ölelésében nyugodt érzések járnak át.
    Szeretettel ölellek mindig!

    VálaszTörlés
  8. Én köszönöm, Kedves Miki, minden kedves sorodat, minden gondolatod a szép iránti fogékony gyengéd érzéseidet tükrözik.

    Baráti szeretettel, jó éjszakát kívánok!
    Moha

    VálaszTörlés