2012. július 8., vasárnap

WM. Paul Young: A viskó


 

A legtöbb madarat arra teremtettem, hogy repüljön. Ha nem repülhetnek, az a bennük levő repülési képesség korlátozása. (...) Téged viszont arra alkottalak, hogy szeretve legyél. Ezért számodra az jelent korlátozást, ha úgy élsz, mintha nem szeretnének, és nem fordítva. Ha úgy élsz, mintha nem szeretnének, az olyan, mintha levágnánk a madár szárnyát és megfosztanánk a repülés képességétől. Végképp nem ez a célom veled. Fiacskám, a fájdalom tudja a módját, hogy a szárnyadat szegje, és megfosszon attól, hogy képes legyél repülni. És ha ez a fájdalom hosszú időn keresztül kezeletlen marad, akkor könnyen megfeledkezhetsz arról, hogy mindenekelőtt arra teremtettelek, hogy repülj!

WM. Paul Young

2 megjegyzés:

  1. Olvastam a könyvet, és hatása komoly érzelmi és lelki-szálakat indított el bennem, aminek felgombolyításához hitben kell élni.
    Látom, Te is megpróbálod. Köszönöm, hogy újra olvashatom e megnyugtató sorokat.

    VálaszTörlés
  2. örökkön a hit formáit kell keresnünk magunkban és magunk körül, mert annak ezer megnyilatkoztatása van, a saját hit építeni és túlélni, újrakezdeni képes...de ehhez csendesen kell figyelnünk a bent zajló viharokat és elüléseket, a dúló harcokat meg,-és átélni...hogy magunk mögött hagyhassuk...de elfeledni soha semmit nem szabad, csak belesimítani a jelen pillanataiba a megtörténteket.
    ...ezernyi lélek-lavinát indított bennem a könyv, és gondolatot, amelyek olykor maguk alá gyűrtek, olykor velük siklottam, örülök, hogy Te is átélted ezt...
    ölellek

    VálaszTörlés