2011. november 23., szerda

Nagy Ilona: A zene tovább szól...

Csak hallgatom a zenét. Mégis érzem, hogy lágy hullámok ringatnak, s szeretve simogatják a bőrömet. A  víz kellemesen hűvös. Néha belecsap az arcomba egy-egy hullám, s a tenger csak zúg - egyre zúg...A sziklákon nagyokat csobbannak a korall-kék hullámok, és felajzva térnek vissza a tengerbe. Aztán habosan tovasuhannak.  Majd újból erőt merítenek, és visszatérnek. Kristálytiszta a víz. A tengerfenéken ücsörgő kavicsok tarka varázsa, káprázatos. A parti kövek csillognak a fényben. Csinosra  fürödték magukat, mint a nyalka legények. Kicsit távolabb, a homokosparton, pálmafákat simogat a tengeri szél. Leveleik néha összekócolódnak, aztán megint kisimulnak. Hajladozva, lágyan ringanak a széllel. A Nap már búcsút int a látóhatár alján, s fénye brokát-vörösen rásimul a víz felszínére. Egy vitorlás himbálódzik a sófehér habok hátán, s engedi, hogy a tenger kedvére játsszon vele. A sziklákon túl, a parti fövenyen, vöröskavicsos út vezet a meredek hegyoldalra, ahol ezernyi apró virág tarkítja a mohazöld pázsitot. A Nap, az utolsó szivárványával még megérinti a látóhatár szélét,  s dús pára cseppjei csüngenek a levegőben. Fülemben folyamatosan szól a zene, s már az egész táj ringatózik. A korallzátonyok, titokatos, vízalatti városban gyűlnek össze. A partra sodródott csigák hermelin-fehéren vakítanak az esti szürkületben, miközben a félhomály lassan ráborul a tájra. Előbb hajnal-narancs, aztán láz-vörös, majd hagyma-lila színre vált az égbolt. A parton már meggyújtották a fáklyákat,  de a tenger, fáradhatatlanul morajlik.
Lazán felfekszem egy hullám hátára, s fölöttem már látszanak a hunyorgó csillagok. A zene pedig tovább szól...

Nagy Ilona

6 megjegyzés:

  1. Léteznek olyan kívánságok, amelyekre más találja meg a megfelelő szavakat, az egyetlen mindent elmondó, lélekgondolatot, ami pont azt az érzést és mélységet simítja össze egyetlen egészbe, amelynek gyöngyei külön-külön gurultak szerteszét azelőtt.

    Drága Arozika, léleknyugtató éjszakát kívánok, ölellek!

    VálaszTörlés
  2. Hát akkor emlékszel....megkövetlek, drága Moha!
    ... erre gondoltam amikor meséltem a tengeről , szóról, szóra erre ..hihetetlen.
    (és a zöld ruha)
    Békés, szép éjszakát kívánok!

    VálaszTörlés
  3. minden fontos és meghatározó dologra emlékszem, drága Arozika....tudtam, hogy olvastam ezt az írást és nem hagyott nyugodni, amég meg nem találom, annyira vágytam elhozni...léleknyugtató, korbácsoló hullámokat szelídítő, békés.
    Nyugodt éjszakát, elpihenő gondolatokat kívánok Neked! Pihenj sokat a hétvégén, kérlek.

    VálaszTörlés
  4. Milyen megtisztelő, drága Moha, hogy Te, akinek minden szava simogatni tud, az én gondolataimmal üzensz valakinek.
    Köszönettel ölellek!
    pipacs :)

    VálaszTörlés
  5. Pipacs drága,
    a Te gondolataid megelevenednek, nem csupán gondolatok, hanem életérzések, emlékek, sokat rejtő, örök-mély kincses ládikók a léleknek...

    Szógyermeked bámulatos és magával ragadó hullámzás.. önmagunkban...
    Megtiszteltél, köszönöm, ölellek
    Moha

    VálaszTörlés